Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)
feed-image RSS

Флеш вести

Логирање

Почетна

Измена на Законот за поштенските услуги PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 17 Февруари 2014 11:55

Собранието на Република Македонија го донесе Законот за изменување на Законот за поштенските услуги ("Службен весник на Република Македонија" број 27 од 05.02.2014). Законот стапи на сила на 13.02.2014 година.

Со измената во член 95 од Законот, одложен е датумот на целосна либерализација на поштенскиот пазар во Република Македонија за 2 години.

Последно освежено на Четврток, 06 Март 2014 11:37
 
Конкурс "НАПИШИ ПИСМО СО РАКОПИС НА СРЦЕТО" PDF Печати Е-пошта
Вторник, 11 Февруари 2014 10:26
Со цел да се обнови традицијата на пишување писма, да се стимулира креативниот однос на граѓаните кон интимната димензија на писмата и кон афирмирање на јазичната и писмената култура и традиција кои што во историјата на светската култура има оставено неизбришливи траги, АГЕНЦИЈАТА ЗА ПОШТИ РАСПИШУВА НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА НАЈДОБРО ПИСМО „НАПИШИ ПИСМО СО РАКОПИС НА СРЦЕТО“ (темата на конкурсот е слободна)

Конкурсот ќе биде поделен во III категории:

 • I категорија –  за деца до 12 годишна возраст
 • II категотија – за млади до 18 годишна возраст
 • III – за возрасни над 18 години

За трите категории по три награди:

 • I категорија – 9 000 ден, 6 000 ден  и 3 000 ден.
 • II категорија- 12 000 ден, 9 000 ден  и 6 000 ден.
 • III категорија – 30 000 ден, 18 000 ден и 6 000 ден.

Право на учество имаат сите граѓани на Република Македонија.

Пристигнатите писма треба да ги исполнуваат следните услови:

 1. Да бидат напишани со личен авторски ракопис
 2. Да бидат напишани на македонски или албански јазик и не смеат да бидат претходно објавувани
 3. Да се наведе во која категорија ќе учествува писмото
 4. Должината да не изнесува повеќе од 500 збора
 5. Да биде запазена формата на пишување  писмо – со обраќање до примачот
 6. На задната страна на ковертот, авторот на писмото да ја наведе точната адреса на живеење . Дополнителни информации и контакт може да се испратат на посебен лист во истиот коверт.

Писмата треба да се испратат најдоцна до 14 април 2014 година, во плик на следната адреса :    Агенција за пошти, (со назнака:  за награден конкурс - категорија), п.фах 164, 1001 Скопје

Доставените писма не се враќаат. Дозволени се номинации само од авторите на писмата. Одлуката на жирито е конечна. Покрај паричните ќе бидат доделени и награди во книги. Учесниците ќе бидат известени за резултатите од конкурсот најдоцна до 14 мај 2014 година.

Последно освежено на Четврток, 13 Февруари 2014 11:59
Повеќе...
 
Билатерална средба со претставници од Републичката агенција за поштенски услуги на Р. Србија PDF Печати Е-пошта
Вторник, 28 Јануари 2014 14:11

На 29 и 30 јануари 2014 во просториите на Агенцијата за пошти се одржa билатерална средба помеѓу претставници од Републичката агенција за поштенски услуги на Р. Србија и Агенцијата за пошти. Целта на билатералната средба e проширување на меѓусебните односи и размена на искуства во областа на регулацијата на поштенскиот сообраќај во двете земји како и перспективите со можни бариери за понатамошен развој на поштенските услуги на Европскиот и Светскиот пазар.

Како резултат на досегашните добри меѓусебни односи, а во насока на понатамошно проширување на соработката, главен настан на билатералната средба беше потпишувањето на Меморандум за меѓусебно разбирање  во областа на регулацијата на поштенските услуги.

Последно освежено на Вторник, 04 Февруари 2014 11:21
Повеќе...
 
ГОРАН ПАНДЕВ и АП во зедничка кампања „СПОДЕЛИ КОПНЕЖ, ПОДАРИ РАДОСТ“ PDF Печати Е-пошта
Среда, 25 Декември 2013 22:08
Ни претставува особено задоволство да Ве информираме дека кампањата во рамките на активностите на Агенцијата за пошти за промоција на поштенските услуги и филателијата во Македонија беше поддржана од нашиот светски познат фудбалски мајстор, напаѓачот на фудбалскиот клуб Наполи, денес и официјално стартува под име: СПОДЕЛИ КОПНЕЖ, ПОДАРИ РАДОСТ.
Во рамките на кампањата, сите граѓани на Република Македонија, но и фановите од целиот свет ќе имаат можност со назнака „За кампањата СПОДЕЛИ КОПНЕЖ, ПОДАРИ РАДОСТ“ на адресата Агенција за пошти, П.Фах 164, 1000 Скопје, на поштенски картички да ги испратат своите честитки, желби, но и лични пораки до Горан Пандев.

 Кампањата ќе трае до исполнувањето на квотата од 5000 примени поштенски картички. Испраќачот на 5000-та картичка ќе стане добитник на оригинален фудбалски дрес на ФК Наполи со автентичен потпис од Горан Пандев. Со завршувањето на кампањата Горан Пандев ќе донира комплетна фудбалска опрема и фудбалски топки за учениците во основните училишта во Струмица, додека Агенцијата за пошти ќе го награди испраќачот на највпечатливата порака која ќе биде избрана од страна на стручно жири и од нашите следбеници на Facebook кои ќе имаат право со своите гласови да ја избираат највпечатливата порака на неделата во текот на траењето на кампањата.

Фудбалска топка со автограм на Пандев ќе добие и испраќачот чија порака ќе му остави најсилен впечаток лично на Пандев.

Сите заинтересирани граѓани кои сакаат да учествуваат во оваа добротворна кампања, тоа можат да го направат преку испраќање на поштенски картички со своите пораки до Пандев: ПОШТЕНСКИ ФАХ 164, 1000 Скопје со назнака „СПОДЕЛИ КОПНЕЖ, ПОДАРИ РАДОСТ“, наведувајќи свое име и презиме и точна поштенска адреса.

Последно освежено на Понеделник, 30 Декември 2013 14:00
 
Иницијатива за ослободување на интернет-шопинг до 150 евра од царина PDF Печати Е-пошта
Четврток, 26 Декември 2013 11:21
Агенцијата за пошти поднесе иницијатива за тројно зголемување на сумата до која нарачаните предмети од странство се ослободени од царина. Во моментов за пратките со вкупна вредност до 45 евра, во која се вклучени и транспортните трошоци, не се плаќа царина. Доколку се усвои иницијативата, од царина ќе бидат ослободени пратките со вкупна вредност до 150 евра.

Целиот текст може да го видите на веб страната на Дневник

Последно освежено на Четврток, 26 Декември 2013 12:38
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страна 1 од 16
 • кампања „СПОДЕЛИ КОПНЕЖ, ПОДАРИ РАДОСТ“
 • сив поштенски пазар
 • Поштенско сандаче за секој дом
 • право на приговор

Календар

Анкета

Колку сте сигурни дека вашата пратка навреме ќе стигне на назначената адреса?
 
Скопје 14 °C
  25.04.2014
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер